при отваряне на вратата бутона засяда в долно положение и е необходимо да размърдам патрона с ключ за да се върне в изходна пазиция. много неприятно защото вратата не се затваря и трябва да изгася колата да сляза да отблокирам бравата с ключа и това всеки път ако качиш някого.
Известие
Collapse
No announcement yet.
бутоните на бравите засядат
Collapse
X
-
Качествено се оправя само със сваляне на цялата дръжка, зачистване и смазване.....иначе трябва да пръскаш юнашки доста често....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Верно, че това наистина е често срещан проблем, но за жалост не се лекува - оправиш го и след време пак се пяви. На печката ми са така бутоните. Първо ги смазвах само със някакъв силиконов спрей, ама ми писна и ги свалях и ги почистих добре и после ги смазах и наистина цяло лято нямах проблем, ама от миналата седмица пак започнаха да правят мизери и този път смятам само на спрейчета да карам, че не ми се разглобяват......, абе талянска му работаLast edited by AlfaMan; d.m.y г., 22:45.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
И аз съм така като се застуди, лекувам ги всеки месец зимата с WD40 и става номера
Comment
-
Тва със спрея е бошлаф работа... Решава проблема за има-няма 1 седмица. На мен ми заяждаше шофьорската и бях развил рефлекс да не натискам бутона докрайДокато един ден не ми писна а и видях че дръжката се клати нагоре-надолу. Свалих я, измих я хубаво първо с бензин, после спрей и накрая я обдухах с компресора. Беше пълна с мизерии и механизма се движеше тегаво. Последва смазване и тъпкане с грес
Като я монтирах обратно не можах да си позная бравата.
Не знам вие как ги чистите, ама аз вече няколко месеца нямам никакви ядове, бутона е перфектен, натиска се меко и не заяжда.
btw, пак така "профилактично" свалих и смазах и другата брава, че иде зима и не ми се влиза през задната врата.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщениевече съм си създал рефлекс.
не натискам копчето до край. като натисна до средата и тя, бравата, вече е освободила.
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщениеAlfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
Avensis 2011 -2.0 D-4D
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
Като слагате линкове внимавайте за дублиране на http:// - форумната форма го съдържа... и ако не го махнете става горното.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Moя грешка да сай в кашкавалените пръсти
Ето го линка
http://www.alfa156.net/tech/fr_index.html?/tech/fhandle.html
ПП - вече са ме изпреварили....Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Махал съм дръжките, чистил съм ги, с какво ли не съм пръскал и все решенеито е за кратко.
Преди няколко дена като мих колата, реших да я мия с топла водичка. С струята яко в дръжките, и вече една седмциа се отварят мн меко. От ключар знам че всякакви спрейчета само ебават мамата на нещата.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
Comment