Известие

Collapse
No announcement yet.

бутоните на бравите засядат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• бутоните на бравите засядат

при отваряне на вратата бутона засяда в долно положение и е необходимо да размърдам патрона с ключ за да се върне в изходна пазиция. много неприятно защото вратата не се затваря и трябва да изгася колата да сляза да отблокирам бравата с ключа и това всеки път ако качиш някого.

често срещан проблем който се лекува с набор от най различни спрейчета.аз примерно му цвъкам по малко ВД-40 и то само зимата
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Качествено се оправя само със сваляне на цялата дръжка, зачистване и смазване.....иначе трябва да пръскаш юнашки доста често.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

вече съм си създал рефлекс.
        не натискам копчето до край. като натисна до средата и тя, бравата, вече е освободила.
        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Верно, че това наистина е често срещан проблем, но за жалост не се лекува - оправиш го и след време пак се пяви. На печката ми са така бутоните. Първо ги смазвах само със някакъв силиконов спрей, ама ми писна и ги свалях и ги почистих добре и после ги смазах и наистина цяло лято нямах проблем, ама от миналата седмица пак започнаха да правят мизери и този път смятам само на спрейчета да карам, че не ми се разглобяват......, абе талянска му работа
          Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 22:45.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

И аз съм така като се застуди, лекувам ги всеки месец зимата с WD40 и става номера
            http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Тва със спрея е бошлаф работа... Решава проблема за има-няма 1 седмица. На мен ми заяждаше шофьорската и бях развил рефлекс да не натискам бутона докрай Докато един ден не ми писна а и видях че дръжката се клати нагоре-надолу. Свалих я, измих я хубаво първо с бензин, после спрей и накрая я обдухах с компресора. Беше пълна с мизерии и механизма се движеше тегаво. Последва смазване и тъпкане с грес Като я монтирах обратно не можах да си позная бравата.
              Не знам вие как ги чистите, ама аз вече няколко месеца нямам никакви ядове, бутона е перфектен, натиска се меко и не заяжда.
              btw, пак така "профилактично" свалих и смазах и другата брава, че иде зима и не ми се влиза през задната врата.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                вече съм си създал рефлекс.
                не натискам копчето до край. като натисна до средата и тя, бравата, вече е освободила.
                Точно и аз съм така
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Още едно + за WD 40 всяка зима ги пръскам по един двапъти и изкарват.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Ето полезно четиво по въпроса.
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                      Не се отваря.......
                      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                        Оправих линка... ама той за лампички, не за брави бре

Като слагате линкове внимавайте за дублиране на http:// - форумната форма го съдържа... и ако не го махнете става горното.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ето въпросния линк ---> КЛИК
                          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Moя грешка да сай в кашкавалените пръсти
                            Ето го линка
                            http://www.alfa156.net/tech/fr_index.html?/tech/fhandle.html

ПП - вече са ме изпреварили....
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Махал съм дръжките, чистил съм ги, с какво ли не съм пръскал и все решенеито е за кратко.
                              Преди няколко дена като мих колата, реших да я мия с топла водичка. С струята яко в дръжките, и вече една седмциа се отварят мн меко. От ключар знам че всякакви спрейчета само ебават мамата на нещата.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                              X